Η Galerita AE δε σταματάει το έργο της.

Η σχολική χρονιά τελειώνει. Η όρεξή μας για δουλειά και η ανησυχία μας για το μέλλον της εταιρείας μας, μας οδήγησε στη «μεταμόρφωσή» της.

Έτσι, μεταφέροντας την όρεξη για δημιουργία και στους υπόλοιπους μαθητές – μαθήτριες του Σχολείου μας,

προχωρήσαμε στην ίδρυση του Σχολικού Συνεταιρισμού του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού με το όνομα “Galerita”.

5ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού
Σχολικός Συνεταιρισμός  5ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού “ Galerita”         

Σταματοπούλου 1 & Διογένους Τκ 181 22                                                                       

Τηλ. 210 4951177                                                                                                                          

Email: galerita2017@gmail.com

Πληροφορίες: κ. Ελένη Παπαθανάση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί αναγνώστες,

 
Ο νεοσύστατος Σχολικός Συνεταιρισμός του Σχολείου μας, στην προσπάθειά του να στηρίξει το έργο του Σχολείου, πήρε να την πρωτοβουλία να δημιουργήσει  μία ιστοσελίδα, προκειμένου, εκτός των δράσεων του συνεταιρισμού,  να αναρτηθεί εκεί αρχειακό  υλικό (φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα), το οποίο συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε για τη συγγραφή του βιβλίου το οποίο κρατάτε στα χέρια σας, και ήταν αδύνατον να συμπεριληφθεί σε αυτό, λόγω έλλειψης χώρου. Ένα μέρος αυτού του υλικού, έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.galerita.gr  και μπορείτε να το αναζητήσετε.


Στην προσπάθειά μας να διασώσουμε στοιχεία της τοπικής ιστορίας της πόλης  και του Σχολείου μας, καλούμε όλους εσάς, να στηρίξετε τη σημαντική  και επίπονη αυτή προσπάθεια και να μας παραχωρήσετε  υλικό, προκειμένου να δημοσιευτεί και να γίνει γνωστό και στους υπόλοιπους. Θεωρούμε πως το  ιστορικό   παρελθόν  είναι  μια  αστείρευτη  πηγή  γνώσεων  και  εμπειριών και   αποτελεί   πολύτιμο σύμβουλο  στο  πλευρό   του  κάθε ανθρώπου,  ώστε  να  στηρίξει   και  να  θεμελιώσει  σ’ αυτό,  το  παρόν    αλλά  και  το  μέλλον   του.


Ευελπιστούμε η ιστοσελίδα αυτή να αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία του Κορυδαλλού και να  γίνει η αφορμή να συγκεντρωθεί  πολύτιμο  και δυσεύρετο πια υλικό, το οποίο θα διατηρήσει τις μνήμες που ξεθωριάζουν και  κινδυνεύουν να χαθούν στο πέρασμα των χρόνων.

Η επιτυχία του εγχειρήματος είναι στα χέρια όλων.

Μπορείτε να στέλνετε υλικό ηλεκτρονικά στη  διεύθυνση: galerita2017@gmail.com

Ευχαριστούμε θερμά


Κορυδαλλός, 12 Μαΐου 2017
Το Συντονιστικό Συμβούλιο του Σχολικού Συνεταιρισμού